Kotiseutumuseo

Hausjärven Kotiseutumuseo

Hausjärven kotiseutumuseo sijaitsee Kirkonkylässä Alitiellä, kirkon välittömässä läheisyydessä, osoitteessa (katso kartta) Alitie 11, Hausjärvi.

kuva10

Hausjärven kotiseutumuseo on Kanta-Hämeen vanhin kotiseutumuseo.
Museo on perustettu 1949 pitäjän vuonna 1853 rakennettuun viljamakasiiniin, jonka Manttaalikunta luovutti kotiseutuyhdistykselle museon perustamista varten.
Esineistön kerättiin kyläasiamiesten avulla eri puolita pitäjää.
Museosuunnitelman laati FT Kustaa Vilkuna, joka myös puhui avajaisjuhlassa.
Kuva ilmeisesti museon avajaisjuhlista 26.2.1950.
Museo avattiin yleisölle. 7.5.1950.

Kotiseutumuseo siirtyi vuonna 1988 Hausjärven kunnan omistukseen, joka vastaa
rakennuksen kunnossapidosta.  Museon esineistä ja esittelystä vastaa Hausjärvi-Seura ry.

Hausjärven kotiseutumuseon toiminnan tarkoituksena on kotiseudun esine- ja tapaperinteen tallentaminen, sekä perinteen tuntemuksen lisääminen ja mielenkiinnon ylläpitäminen kotiseudun historiaan.

Esillä kotitalouteen ja maanviljelyyn liittyviä esineitä 1700-1900 luvuilta, koulu- ja kirkko-osastot.

Perusnäyttelyiden lisäksi museossa järjestetään vuosittain 2-4 teemanäyttelyä tai työnäytöksiä.

Avoinna kesä-elokuussa sunnuntaisin klo 11-15.

Pääsymaksu 2017:  4 euroa, lapsilta 2 euroa. Pääsymaksulla pääsee myös Koskelaan ja
Koskelan aittaan.

Puhelin:  museotoimikunnan puheenjohtaja Liisa Keravuori, 050 511 0843